Halvér, 1898 tus, toll A bécsi Secession művészegyesület Gustav Klimt nevével fémjelzett korai szakaszának kiemelkedő alkotásaiból láthat k...

Kiállítás:
Gustav Klimt és a bécsi szecesszió

vasárnap, október 03, 2010 rezkarcfitness 3 Comments

Halvér, 1898
tus, toll


A bécsi Secession művészegyesület Gustav Klimt nevével fémjelzett korai szakaszának kiemelkedő alkotásaiból láthat kiállítást a nagyközönség a Szépművészeti Múzeumban. A mintegy kétszáz műalkotást, nagyrészt rajzokat és sokszorosított grafikákat bemutató tárlat törzsanyagát a bécsi Albertinából érkezett művek adják, amelyek osztrák, svájci, amerikai és japán köz-és magángyűjtemények további rajzaival és néhány kiemelkedő festménnyel egészülnek ki. A kiállításon a látogatók a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének alkotásaival is találkozhatnak: részben a Secession tagjainak, részben pedig azoknak a külföldi kortárs művészeknek a munkáival, akik egykor nagy hatást gyakoroltak bécsi kollégáikra.

Elérhetőség:
Szépművészeti Múzeum
1146 Budapest, Dózsa György út 41.
Telefon: 469 7100
info@szepmuveszeti.hu

Nyitvatartás:
A kiállítás megtekinthető 2010. szeptember 23. - 2011. január 9.-ig, K-V: 10.00-18.00

3 megjegyzés:

  1. Sikerült személyesen is megtekintenem, a tusrajzok teljesen lenyűgöztek. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszett a Klimt kiállítás,zseniálisak voltak a grafikák is.Örülök,hogy végre Budapesten is meg tudtam nézni a kiállítást.Hasonlóképp ajánlanám mindenkinek!

    VálaszTörlés
  3. Csatlakoznék az előttem szólókhoz,tényleg frenetikus volt a Klimt és nemcsak az,hanem az összes kiállítás,ami 2010-ben a Szépművészeti Múzeum falain belül került megrendezésre.Jócskán kitett magáért a múzeum,jobbnál-jobb kiállítások voltak,gondolok itt Klim-re vagy Botero-ra,de akár Lucien Hervé-t is említhetném.Remélem a 2011-es év is hasonlóan alakul!

    VálaszTörlés