Ha szeretnénk, hogy a nyomat a papír közepére kerüljön, érdemes nyomtatás előtt a papírt és a lemezt egy nagyobb lapra körberajzolni. Előszö...

Tipp: igazítás

kedd, június 28, 2011 rezkarcfitness 1 Comments

Ha szeretnénk, hogy a nyomat a papír közepére kerüljön, érdemes nyomtatás előtt a papírt és a lemezt egy nagyobb lapra körberajzolni. Először a papírt érdemes, aztán a lemezt már könnyű beigazítani. Nyomtatás előtt a papírt a présre rátesszük egyfajta igazítási jelnek. A nyomtatásnál már csak a vonalakhoz kell igazítani a lemezt és a papírt. Ha sokat nyomtatunk ugyanolyan lemez és papírméretben, az igazítási jelre egy vékony műanyag lapot is tehetünk, hogy megvédjük az átnedvesedéstől és koszolódástól így később is felhasználhatjuk.

1 megjegyzés:

  1. Szerintem:
    Ha rendszeresen nyomtatsz ugyanazon a gépen, jobban jársz, ha készítesz egy, a nyomóágynál kevéssel kisebb négyzethálós 0,1-0,2mm-es plexi lapot, arra aztán az összes lemez-és papírméret kényelmesen illeszthető.
    természetesen hátoldalról kell alkoholos filccel rárajzolni a négyzethálót, hogy ahová a papír kerül, lehessen tisztítani.

    VálaszTörlés