Orosz István képeiből nyílik kiállítás a Cifrapalota (hivatalosabban: Kecskeméti Képtár) termeiben a KAFF idején, ahol válogatást fogunk be...

Kiállítás:
Orosz István - 60 Arckép

vasárnap, június 12, 2011 rezkarcfitness 0 Comments


Orosz István képeiből nyílik kiállítás a Cifrapalota (hivatalosabban: Kecskeméti Képtár) termeiben a KAFF idején, ahol válogatást fogunk bemutatni az idén hatvanéves grafikusművész rajzfilmjeiből. A tárlatra Orosz István pontosan hatvan arcképet gyűjt össze eddigi és még készülő munkáiból, amelyek között nem lesz sem stiláris, sem műfaji, sem méretbeli kapcsolat, csupán az fogja összekötni őket, hogy mindegyik arckép lesz.

„Önarcmások. Persze egyik sem igazi. Mondják, hogy voltaképpen mindenki önarcképet rajzol, legyen az táj, csendélet, zsáner, vagy puszta absztrakció. Minden önarckép, akár bevallja az alkotó, akár nem. Akár elhisszük neki, akár nem. Egy darabig persze titkolja az ember, igyekszik, hogy legalább az objektivitás látszatát fenntartsa, ez egy erdő, mondja, ez egy halom könyv, ez meg egy utcasarok. Aztán jön valaki, hunyorog, hátrébb lép és kiszúrja a fejet. Az arcot. A személyiség részleteit."
(Orosz István)

Elérhetőség:
Cifrapalota
6000, Kecskemét Rákóczi út 1.
tel.: +36 (76) 480-776
email: keptar.kecskemet@museum.hu
cifrapalota.kecskemet@gmail.com

Megtekinthető:
Megnyitó 2011. Június 17. 21:00, a kiállítás megtekinthető
2011. Június 17–július 31.-ig a képtár nyitvatartási idejében.
K-V 10-17:00, március 1- április 20.: K-V 9-18:00

forrás: www.kaff.hu

0 megjegyzés: