A nagy sikerű 2012-es Graphics Open kortárs grafikai kiállítás folytatásaként a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének Képgra...

Kiállítás: Graphics Open II.

péntek, február 10, 2017 rezkarcfitness 0 Comments


A nagy sikerű 2012-es Graphics Open kortárs grafikai kiállítás folytatásaként a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének Képgrafika specializációja közép-kelet-európai grafikai kiállítást rendez az egyetem Barcsay termében.

A kiállítás célja, hogy egy színtéren mutassa be a közép-kelet-európai képzőművészeti egyetemek grafika tanszékeinek munkáját.

A tárlat egyfajta kortárs seregszemleként a hagyományos műfajokat, valamint az újszerű és a modern technikai törekvéseket egyaránt be kívánja mutatni. A kiállítás további célja a felsőfokú grafikaoktatás eredményeinek bemutatása, a kortárs grafika válasza a jelenkor kérdéseire. A bemutatandó műalkotáson keresztül megismerjük egymás szakmai törekvéseit. Fő szempontként előtérbe állítjuk a grafikai nyelvezet gazdagságának, sokszínűségének bemutatását. Széles spektrumot kívánunk bemutatni a közép-kelet-európai grafika színes terméséből. A kiállítás képet ad a grafikai képzés színvonaláról, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók képességeiről, útkereséseiről.

A grafika egyetemes vizuális nyelvezete különösen alkalmas arra, hogy az európai polgárok könnyebben hozzáférjenek egymás kultúrájához.

Elérhetőség:
Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem
1062 Budapest, Andrássy út 69-71.

Megtekinthető:
2017. február 9 - március 17.


Kép és szöveg forrása: http://polinst.hu/node/11075

0 megjegyzés: