Egy kis kedvcsináló Hincz Gyula A Bóbitától a Bibliái g c. kiállításához, mely már csak egy hónapig látogatható az Országos Széchenyi Könyvt...

Kiállítás: Hincz Gyula

vasárnap, december 04, 2011 rezkarcfitness 0 Comments

Egy kis kedvcsináló Hincz Gyula A Bóbitától a Bibliáig c. kiállításához, mely már csak egy hónapig látogatható az Országos Széchenyi Könyvtárban.



Hincz Gyula illusztrációiból október 26-án nyílt kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban. A csaknem százötven illusztrációt és grafikát felvonultató tárlatot a könyvtár Ereklye kiállítóterében rendezték be. Az eseményt Mészáros Balázs, a Váci Értéktár igazgatója, Gyémánt László festőművész - egykori Hincz-tanítvány - és Dr. Boka László, a könyvtár tudományos igazgatója nyitotta meg.

"Hincz Gyula munkásságát a vitalitás és az expresszív erő jellemzi. Képei kozmikus látomások, amelyek a szépirodalomtól a gyermekirodalmon át egészen a Bibliáig terjednek" - méltatta a festőt Boka László. "Hincz a 20. századi képzőművészet egyik legizgalmasabb, legsokoldalúbb alkotója, gyerekrajzain generációk nőttek fel, üvegablakai alatt jártunk egyetemre. Hincz Gyula mindannyiunk ismeretlen ismerőse, így ezzel a kiállítással szeretnénk felhívni az emberek figyelmét, hogy fedezzék fel újra a művész munkásságát" - fűzte hozzá Mészáros Balázs.

A képzőművész hagyatékát, a csaknem 1700 festményt, grafikát és kisplasztikát tartalmazó gyűjteményt a Váci Értéktár gondozza. Ebből válogatták a tárlatot, amelyet Vácon már bemutattak és amelyet a következő évben még két másik helyszínen lehet majd megnézni: 2012 első felében a győri Városi Múzeumba költözik, ezt követően pedig az ipolysági Honti Múzeumban lesz látható április elsejétől.

Elérhetőség:
Országos Széchényi Könyvtár, Nemzeti Ereklyetér
tel: +36 1 224 3786
email: csoportvezetes@oszk.hu.

Megtekinthető:
2011. október 27 - 2011. december 31.
Nyitva tartás: keddtől szombatig 10:00 - 18:00


Videó és szöveg forrása: fidelio.hu, youtube.com

0 megjegyzés: