Szenteczki Csaba: A nyomtatott grafika története és technikái Kiadó: Műszaki Könyvkiadó Kiadás éve: 2003 Szenteczki könyve egyrészt kultúrtö...

Könyvajánló: A nyomtatott grafika története és technikái

szombat, március 27, 2010 rezkarcfitness 2 Comments

Szenteczki Csaba:
A nyomtatott grafika története és technikái

Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve: 2003

Szenteczki könyve egyrészt kultúrtörténeti aspektusból szemlélve részletesen megismerteti az olvasót a nyomtatott grafika történetének több évszázadon keresztül vezető útjával, másrészt részletesen leírja a különböző nyomtatott grafikatechnikai eljárásokat. A komoly szakmai tudást képviselő írásmű rendszerező ismereteket nyújt a nyomtatott grafika művelőinek, a témával foglalkozó szakembereknek, továbbá mindazoknak a jövendő képzőművészeknek, művészettörténészeknek, akik csak most tanulják leendő hivatásukat. A szerző olyan "szakmai titkokat" is bemutat, melyek évszázadok alatt alakultak ki, és szálltak mesterről tanítványra, így az adott művészeti terület továbbéléséhez nélkülözhetetlenek. Szeretném minél hamarabb a kezembe fogni!

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. A könyvtárban belelapoztam a könyvbe, szép érdekes, sok képpel és sok gyakorlati tippel. A rézkarc résznél amire kíváncsi lettem volna nem volt benne de mindenképp hiánypótló könyv. Sajnáltam, hogy kevés magyar grafikus kapott helyet benne.

    VálaszTörlés