A Thomas Emmerling német műgyűjtő gyűjteményből származó, az Isteni színjátékhoz készített illusztrációk Salvador Dalí legfontosabb gra...

Kiállításajánló: Dalí Pécsett

szerda, április 27, 2016 rezkarcfitness 0 Comments


A Thomas Emmerling német műgyűjtő gyűjteményből származó, az Isteni színjátékhoz készített illusztrációk Salvador Dalí legfontosabb grafikai művei. A grafikákhoz száz akvarell szolgált mintaként, amelyet Dalí 1950 és 1952 között alkotott meg az olasz kormány megbízásából. Megalkotásukhoz 3500 - eltérő és egyedi színárnyalattal bíró - falapra volt szükség.

Az illusztrációk felépítésükben egy bevezető énekre és a pokolhoz, purgatóriumhoz és paradicsomhoz tartozó könyvenkénti 33 énekre tagolódnak. A kiállításon megismerhetjük Dalí életútját, nyomdagrafikai munkásságát és az Isteni színjáték ihlette képsorozat keletkezését is.

Az október 29-ig látogatható tárlaton száz grafikát állítanak ki, köztük olyan alkotások is helyet kaptak, mint a mester kevéssé ismert kártyafestészeti munkái.
Elérhetőség: Vasváry-ház
Pécs, Király u. 19.

Megtekinthető: 2016. április 28 - október 29.

Szöveg és kép forrása: http://fidelio.hu/vizual/2016/04/26/dali-kiallitas_nyilik_pecsett/ http://pecsimuzeumok.hu/index.php?m=1&s=1&id=556

0 megjegyzés: