A Magyar Grafikusművészek Szövetsége 1993-ban hozta létre a Magyar Grafikáért Alapítványt azzal a szándékkal, hogy a műfajt gondozza, t...

Grafikai Ritkaságok 2015

péntek, november 27, 2015 rezkarcfitness 0 Comments


A Magyar Grafikusművészek Szövetsége 1993-ban hozta létre a Magyar Grafikáért Alapítványt azzal a szándékkal, hogy a műfajt gondozza, támogassa a fiatal pályakezdőket, kiállításokat rendezzen és nem utolsó sorban gondozza a grafikai gyűjteményt, amely ma már megközelíti az 1500 grafikai lapot többségében sokszorosított grafikák.

A gyűjtemény kevésbé ismert, ritkában vagy egyáltalán eddig Magyarországon ki nem állított grafikai lapok bemutatása adta a Grafikai Ritkaságok 2015 kiállítás ötletét.

A galéria kiváló adottságai lehetővé tették a rendezőknek , hogy a kiállításon bemutatkozásra kerüljenek azoknak a grafikusművészek kevésbé ismert alkotásait is , akik az utóbbi években elhunytak mint pl: Ágotha Margit, Feledy Gyula, Pásztor Gábor, Benyó Ildikó, Tarján Jenő , hogy csak néhányat megemlítsük.

Szintén a ritkaságok közé tartoznak azok a nagyméretű hidegtű grafikai lapok is amelyek eddig nem voltak bemutatva Magyarországon. Ily modor a Polgár Centrum Újpest Galériában látható kiállítás 2015 november 20. és december 5. között igazi csemege a grafika iránt érdeklő - és nem utolsó sorban a műfajt művelők számára.
A kiállitás anyagát PhD Révész Emese művészettörténész Magyar Képzőművészeti Egyetem és Butak András Munkácsy Mihály díjas grafikusművész, a szövetség elnöke válogatta.

Megtekinthető:
2015. november 20 – december 5.

Elérhetőség:
Újpest Galéria
1042 Budapest, Árpád út 66.
tel: +36 1 379 3114
e-mail: polgar@ujkk.hu

Kép és szöveg forrása: http://www.mma.hu/

0 megjegyzés: