Budapesten zajlik a héten a Design Hét. Az eseménysorozat majd 220 rendezvényt ölel fel, és közel ugyanennyi helyszínen zajlik. A sok pro...

Design hét grafika kedvelőknek

péntek, október 10, 2014 rezkarcfitness 0 Comments


Budapesten zajlik a héten a Design Hét. Az eseménysorozat majd 220 rendezvényt ölel fel, és közel ugyanennyi helyszínen zajlik. A sok programból kigyűjtöttük ami érdekes lehet a grafika szerelmeseinek.


DIY ALKOTÓMŰHELY 

Az Apacuka várja az érdeklődőket a Design Hét ideje alatt megnyíló DIY alkotóműhelyébe, hogy elkészíthessék saját Apacuka kerámia tányérjukat. Több mint 60 darab mintázó hengerből választhatnak a résztvevők, akik összesen 4 darab tányért készíthetnek, emellett a tervezők egy kiégetett tányért közösen mázaznak meg a látogatókkal. A workshop díja (alapanyagokkal együtt): 9.000 Ft/fő, regisztráció szükséges (szeptember 25-től): info@vintagebazaar.hu. Előre egyeztetett, egyéb időpontokban a látogatók megismerkedhetnek néhány klasszikus grafikai technikával, úgymint linóleummetszés, hidegtű és szitanyomtatás. Ezeken kívül mindig lesznek más területről hívott szakemberek, akik mindenki számára új technikákkal mutatkoznak be, így ebben a félévben stencil műhely és üvegműhely is helyet kap majd a programok között.

Helyszín: 
APACUKA, 1204 Budapest, Csorba u. 5.

Időpontok: 
2014. október 4. 16:00-18:00, október 9. 9:00-11:00, október 11. 16:00-18:00

További infó:
http://vintagebazaar.hu/apacuka/


ISMERD MEG A RISOGRAPH TECHNIKÁT, ÉS KÉSZÍTS SAJÁT KÉPESLAPOT!

A Risography a nyomtatás egy környezetbarát, gazdaságos és könnyű módja. Az egyedülálló esztétikával rendelkező Riso nyomtatási folyamat hasonló a szitanyomáshoz, ám reprodukálja is az eredeti példányt, akárcsak a fénymásoló gép. Szója alapú tintával működik, a nyomtatásra használt papír, a „master” pedig banánlevélből készül, így garantálva a különleges minőségű eredményt. A workshop házigazdája, Mimma Nosek, a Risograph print stúdió vezetője bemutatja, hogyan működik a Risograph, és vezetésével bárki megalkothatja képeslap sorozatát fényképek, rajzok és kivágások alapján. A workshop végén a csoport magával viszi egyedi, saját kezűleg elkészített alkotását és kiállítja a Brody Studios egyik falán. Regisztráció szeptember 25-től, max. létszám: 6 fő, részvételi díj: 6000 Ft): info@artyard.com. A workshop után afterparti is lesz.

Helyszín:
BRODY ARTYARD (Kiállítótér & Print Studio) 1061 Budapest, Vasvári Pál utca 8.

Nyitva:
A design hét alatt 13:00 - 18:00


LETTERPRESS ALKOTÓMŰHELY

A Szily Kálmán Műszaki Középiskola Tótfalusi Nyomdaipari Tagozata tavaly hozta létre a Nyomdamúzeum Egyesülettel közös alkotóműhelyét. A műhely célja, hogy bárki betekintést nyerhessen a nyomdászat csodás világába és önállóan vagy kis segítséggel létrehozhasson nyomatokat, plakátokat vagy bármi mást. A Design Hét alkalmából kipróbálható a magas- és mélynyomtatás, a linómetszés, a stencil és a textilnyomtatás is.

Helyszín:
Szily Kálmán Műszaki Középiskola
1084 Budapest, Tolnai Lajos u. 4-10.

Nyitva:
A design hét alatt 10:00 - 18:00



Szöveg forrása:http://designhet.hu/

0 megjegyzés: