2014. májusában rendezzük meg a szakmai szervezetekkel karöltve a Miskolci Grafikai Triennále soron következő kiállítását, mely az évtizedes...

Miskolci Grafikai Triennálé 2014

szombat, január 25, 2014 rezkarcfitness 0 Comments

2014. májusában rendezzük meg a szakmai szervezetekkel karöltve a Miskolci Grafikai Triennále soron következő kiállítását, mely az évtizedes hagyományokhoz hűen az utóbbi három évben született műveken keresztül ad áttekintést a hazai sokszorosított grafika jelenlegi helyzetéről. A tárlat apropóján a kiállítás zárásakor tanácskozást hívunk össze a szakma képviselői számára, mely reflektál a grafika aktuális történéseire, és remélhetőleg válaszokat ad a kiállítás által felvetett kérdésekre, a hagyományos sokszorosító eljárások létjogosultságára, - amennyiben szükséges - a sokszorosított grafika újradefiniálására.


JELENTKEZÉS

Jelentkezés lap letöltése

Idén először digitális formában kérjük be a munkákat, melyeket a válogató zsűri eredményének értelmében gyűjtünk majd be a szokásos helyszíneken, Miskolcon és Budapesten.

A szabadbeadásos kiállításra az alábbi technikákkal készült műveket várjuk:
• Klasszikus grafikai technikák (Hagyományos sokszorosító grafikai eljárással – magasnyomás, mélynyomás, síknyomás – készült alkotások)
• Elektrografika / Computergrafika (Elektromos átvitellel és számítógéppel készült nyomatok)
• Kísérleti grafika (A grafika kifejezési tartományát és használatának művészi lehetőségeit tovább szélesítő alkotások)
• Művészkönyv (Olyan sokszorosítási technikával készült grafikai alkotás, amely formájában, tartalmában a könyvkultúra köréhez tartozik, és amely a műfaj szabályai szerint van aláírva. )

Kérjük az alábbi feltételek betartását:
• A Triennáléra három évnél nem régebbi műalkotások küldhetők be.
• A Triennálén egy művész összesen 3 művel szerepelhet maximum 2m² terjedelemben, ez a megbonthatatlan sorozatokra is vonatkozik. A különböző technikák nem jelentenek külön kategóriát!
• A művek szignatúrája a szakmai szervezetek által elfogadott módon történhet.
• Az alkotás hátlapján az azonosíthatóság miatt mindenképpen fel kell tüntetni az alkotó nevét, a mű címét, keletkezési évét, méretét, technikáját.
• Kérjük, már a digitális jelentkezésnél is vegyék figyelembe, hogy a zsűri pozitív döntése esetén a 180x100 cm-nél nagyobb terjedelmű munkákat a szállítási nehézségek miatt kizárólag a Miskolci Galériában tudjuk majd átvenni, valamint hogy az egyedi méretű installációk, vagy különösen sérülékeny művek szállítását és installálását magának az alkotónak kell megoldania.
• Az alkotások védelme érdekében kérjük, hogy azokat a szabvány méreteknek (40x60 cm, 50x70 cm, 60x80 cm, 70x100 cm) megfelelő paszpartuban adják le.

A jelentkezés menete:
A digitális képeket a grafikaitriennale@gmail.com e-mail címre kérjük megküldeni min. 3 MB - max. 5 MB méretben, jól azonosítható elnevezéssel.

Kérjük, hogy a paszpartuban, keretben lévő alkotásokat azzal együtt fotózzák le, ugyanúgy, ahogyan azok majd kiállításra kerülnek.

A beküldött műveket kizárólag a kitöltött jelentkezési lappal együtt tudjuk regisztrálni.

A képek beérkezésének határideje: 2014. február 21.

A márciusban zajló válogató zsűri után mindenkit azon az e-mail címen értesítünk az eredményről, amelyről a jelentkezése érkezett. Ebben tájékoztatjuk a kiállítókat a művek begyűjtésének pontos időpontjáról és helyszínéről.

A Triennále ünnepélyes megnyitására 2014. májusában kerül sor.

A kiállítás megnyitásán ebben az évben is átadásra kerül Miskolc Város Nagydíja, valamint az önkormányzatok, a szakmai szervezetek, vállalatok, intézmények, társaságok díjfelajánlásai.

A díjak odaítéléséről hagyományosan a szakma és a díjalapítók képviselőiből álló zsűri dönt.



Forrás: www.miskolcigaleria.hu/index.php?pid=17

0 megjegyzés: