Rékassy Csaba művészetének esztétikai varázsát a művek elragadó mívessége, és rajzi gondolkodásának meghökkentő eredetisége adja, s e je...

Kiállítás: Rékassy Csaba

péntek, október 21, 2016 rezkarcfitness 0 CommentsRékassy Csaba művészetének esztétikai varázsát a művek elragadó mívessége, és rajzi gondolkodásának meghökkentő eredetisége adja, s e jegyeket a grafikai eljárások közül választott műfaja, a rézmetszet szolgálja teljes hűséggel. Kézjegye e nemes és nehéz, ma már alig mívelt technikában az alkotások tartalmi mélységével, és a narráció páratlan ízességével társulva szerzett számára európai ismertséget és rangot. Tűnődésének állandó tárgya az ember, annak habitusa, sorsa, sikerei és problémái a különböző történelmi-, és életkorokban. Ezeknek egymásba játszatásával, áttűnésekkel, megcserélésével és alakjainak más-más szerepbe bújtatásával teremt szokatlan képzettársítást, és képi beszédének láttató elevenségével realisztikusan közelít elvont tartalmakhoz, ahhoz a költői hangvételhez folyamodva, amelyen átdereng valami az emberi kedély múlton és jövőn merengő, mélyértelmű talányossága.
- Dr Supka Magdolna

A Józsefvárosi Galéria egyik hagyománya, hogy minden évben egy kiállítást Dr Supka Magdolna művészettörténész emlékének szentel. Rékassy Csaba is azok közé a művészek közé tartozott, akinek munkásságát nagyra értékelte, elismertetéséért harcolt. A kiállítás részét képezik Supka Manna dokumentumai, illetve a megnyitó alkalmával a Supka Manna díj – Csikai Márta által készített bronz emlékplakett - is átadásra kerül (melyet a T-art Alapítvány és az Akadémia Humana Alapítvány ad ki). A kiállítás a Józsefvárosi Galéria, a Magyar Festészet Napja programsorozat és a CAFe Budapest Fesztivál közös szervezése.

A kiállításra és a hozzá kapcsolódó programokra a belépés díjtalan.


Elérhetőség:
Józsefvárosi Galéria
Budapest, VIII. kerület, József körút 70.
megtekinthető:
2016. október 13-28-ig


Kép és szöveg forrása: http://jozsefvarosigaleria.hu/event.php?id=635

0 megjegyzés: