Újabb csemegével folytatódik a 2015-ben elindított nagyszabású kiállítássorozat a balmazújvárosi Semsey Kastélyban. A tavalyi Picasso-kiá...

Kiállítás: Rembrandt

szombat, március 12, 2016 rezkarcfitness 0 Comments


Újabb csemegével folytatódik a 2015-ben elindított nagyszabású kiállítássorozat a balmazújvárosi Semsey Kastélyban. A tavalyi Picasso-kiállítás, majd a Chagall, Dalí, Dix, Dürer és Schongauer bibliai illusztrációiból rendezett válogatást követően idén tavasszal az Európa-szerte nagy sikert aratott, több mint 270 rézkarcot felvonultató Rembrandt-gyűjteményt mutatják be a kastélymúzeumban.

A tárlaton Rembrandt-fakszimiléket láthat a közönség a Francia Nemzeti Könyvtár anyagából. A nyomatokat a Louvre megbízásából Armand Durand neves francia művész készítette el különleges technikával 1865 és 1867 között, s szerepel rajtuk a Francia Nemzeti Könyvtár bélyegzője és katalógusszáma.

A Semsey Kastélyban bemutatásra kerülő 273 db-os Rembrandt-gyűjtemény felöleli a holland mester egész művészetét: bibliai ábrázolásai, tájképei éppúgy megtalálhatóak benne, mint portréi, köztük több önarcképe. Így a komplett grafikai anyag nemcsak Rembrandtnak állít emléket, hanem a 19. század második felének ragyogó grafikusának, Armand Durand-nak is.

Aki lemaradt a megnyitóról annak itt egy összeállítás:
https://www.youtube.com/watch?v=uPuk1RWMN3g

Elérhetőség:
Semsey Kastély
4060 Balmazújváros Debreceni u. 2.
Telefon: 52/821-555
Email: balmazkultur@gmail.com

Megtekinthető:
2016. február 11 - április 24.-ig

Szöveg és kép forrása: http://www.semseykastely.hu/, http://wikimedia.org

0 megjegyzés: