„Tisztelet a Mesternek” sorozat keretében Bálványos Huba grafikusművész kiállítás tekinthető meg a Szőnyi István Emlékmúzeumban. Váloga...

Kiállítás: Bálványos Huba

vasárnap, július 03, 2011 rezkarcfitness 0 Comments„Tisztelet a Mesternek” sorozat keretében Bálványos Huba grafikusművész kiállítás tekinthető meg a Szőnyi István Emlékmúzeumban.

Válogatott rajzok. Rajzok papíron, rajzok kövön. A kőre rajzolt rajzok is papírra kerültek, ezek a litográfia nyomatok. A nyomatokból több is készülhetett, más rajzokból egy van. Ez a különbség az egyedi és a sokszorosító grafika között.

Mikor melyik, és miért éppen az lesz a technikája, formája egy rajznak? A rajzok többnyire egymásból születnek: a válogatásban az egyfélék készülési évszáma ezért is van viszonylag közel egymáshoz.
Rajzok sokasága látható a honlapomon, fel is merülhet, hogy miért éppen ezek kerültek itt most falra? Itt nincs helye vallani erről, de talán elég annyi, hogy itt ezeket mutatom legszívesebben Szőnyi Mesternek. Volnának persze még további ilyenek, de a mennyiségi korlát miatt meg kellett küzdeni a nagyobb darabszám kísértésével.

Szeretem a digitális bemutatást is, szép közelségbe tudja hozni például a rajzi részleteket.
Ám az eredetiek mindig újra megmozgatnak, s ilyen, vagy ehhez hasonló hatást remélek kiváltani a nézőkből is. Az anyagi megjelenés, ami felvette a kifejezést, közvetlenül tud szólni ilyenkor.
(Bálványos Huba)

Elérhetőség:
Szőnyi István Emlékmúzeum
Zebegény, Bartóky utca 7.
Tel: 27-370-104, 30-409-1829

Megtekinthető:
2011. június 18 - augusztus 28-ig
hétfő kivételével 10-18 óráig.

Kép és szöveg forrása: www.szonyimuzeum.hu

0 megjegyzés: