A "2 X TRE" című kiállítás hat dán művész –három nő és három férfi- grafikáit mutatja be. A cím egyrészt az alkotói csoport nembe...

Kiállítás: "2 X TRE"

vasárnap, február 13, 2011 rezkarcfitness 0 Comments


A "2 X TRE" című kiállítás hat dán művész –három nő és három férfi- grafikáit mutatja be. A cím egyrészt az alkotói csoport nembeli összetételére utal, ugyanakkor azt is hivatott kifejezni, hogy a hat eltérő személyiségű, technikájú és szemléletű művész munkái kiegészítik, mintegy katalizálják egymást, művészi erejük összeadódik s így együtt még erőteljesebb, egységes hatást érnek el.
Az 1945 után született alkotók művészetében már a dán határokon túlmutató hatások, motívumok fedezhetőek fel: lokális és globális, tradíció és internacionalizmus kettőssége, az idegen –a keleti művészetből vagy éppen az amerikai pop artból merített- motívumok gazdagsága és inspiráló ereje mutatkozik meg a művekben.
A kiállított grafikák révén képet kaphatunk arról, hogyan hatja át, alakítja és gazdagítja a dán grafikai tradíciót a világ más tájain szerzett művészi élmény és tapasztalat.

Elérhetőség:
Dán Kulturális Intézet
6000 Kecskemét, Zimay L. u. 4
Tel.: +36 76 323 923
e-mail: mail@dankultura.org

Megtekinthető:
2011. február 8 - február 22.

0 megjegyzés: