Gross Arnold grafikusművész idén lesz 84 éves. Életét aprólékos műgonddal kidolgozott művek rengetege jellemzi. Gazdag világot hozott l...

Kiállítás: Gross Arnold - Reneszánsz

hétfő, november 11, 2013 rezkarcfitness 0 Comments



Gross Arnold grafikusművész idén lesz 84 éves. Életét aprólékos műgonddal kidolgozott művek rengetege jellemzi. Gazdag világot hozott létre, olyan aranykalitkát, melynek mindig nyitva az ajtaja. Jellegzetes színezési technikájának köszönhetően minden egyes nyomata különbözik a többitől. Képein csodálatos, virágüzletekkel és játékokkal teli mesevilág elevenedik meg, ahol mindig süt a nap. Ezen a mesevilágon generációk nőttek fel, műveit hazánkban és világszerte, Los Angelestől Tokióig számtalan kiállításon mutatták be, úgy neves galériákban és kiállítóhelyeken, mint kicsiny kávézók és vendéglők falán. Mindeddig nem volt saját működtetésű galéria vagy bemutatóterem, mely állandó kiállításra alkalmas helyszínnek bizonyult volna.

Elérkezett az idő, hogy családi összefogással méltó bemutatóhelyet teremtsünk munkásságának. Újbudán, a formálódó Kulturális Városközpont keretében a Bartók Béla út 46. szám alatt az év végén megnyíló Gross Arnold Műterem - galéria és kávézó funkciót is betöltő helyiség fogja a művész alkotásait és egyedi világú gyűjteményeit bemutatni. Amíg az építési engedélyek megszületnek, és az átépítés megvalósul, a galériához közeli helyszínen, a Gellért Fürdőben rendezünk egy kiállítást a művész munkáiból. A Fürdő aulájának késő szecessziós aulája, Róth Miksa üvegablakaival csodálatos atmoszférájú teret ad a miniatűr rézkarcokat és azok nagyméretű reprodukcióit felvonultató kiállításnak, mely az életmű legszínesebb lenyomatát reprezentálja.

Megnyitó: 2013. november 11. 18:30

Elérhetőség:
Gellért Fürdő
1118 Budapest, Kelenhegyi út 4.

Megtekinthető:
2013. november 11. - 2014. január 6.

Kép és szöveg forrása: https://www.facebook.com/GrossArnoldGaleria

0 megjegyzés: